В Україні зміниться ціна на сир: у чому причина

22 грудня 2021, 02:16
Імпорт сиру в нашу державу побив рекордну позначку.
В Україні зміниться ціна на сир: у чому причина
Сир в Україні може подешевшати / Reuters

В Україну напередодні свят ввезли понад 4 тисячі тонн сиру – це є черговим рекордом.

Зокрема, серед імпортованої продукції 2,5 тисячі тонн становить твердий і напівтвердий сир, пише "Інфагро".

"Це просто величезний обсяг навіть для передсвяткової реалізації. Цей сир торгівля і намагатиметься розпродати під свята із застосуванням різноманітних акцій", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Експерти зазначають, що ввезення такої кількості цієї продукції сильно позначиться на вартості сиру на ринку. Так, виробникам доведеться або скорочувати виробництво сиру, або ж знижувати ціну на свою продукцію.

Проте зазначається, що таке постачання очевидно проводили за старими зобов’язаннями. А оскільки в Європі сир значно подорожчав, найближчим часом імпорт суттєво скоротиться. Причиною зменшення імпорту стане також девальвація гривні.

"На грудень багато виробників все-таки збільшили ціни. Це означає, що українські споживачі для святкового столу будуть змушені платити за сир типу "Російський" не менше ніж 230 грн/кг", – зазначається у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні найближчим часом дорожчатиме імпортний сир – оскільки він у Європі подорожчав. В результаті цього наші імпортери можуть зменшити закупівлі.

Крім цього зазначалося, що виробництво сиру в Україні надалі скорочуватиметься. Не виключено, що українці перейдуть на імпортний продукт, оскільки він коштує дешевше.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти