В авторитетному західному банку розповіли, що загрожує українській економіці

28 серпня 2021, 11:07
У нинішніх умовах розвитку української економіки, кажуть у відомому банку Morgan Stanley, цілком вистачає і несприятливих, і гальмуючих факторів.
Купюр
В авторитетному західному банку розповіли, що загрожує українській економіці / УНІАН

Авторитетний американський інвестиційний банк погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на 2021 рік ‒ з 4,5% до 3,4%. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на текст прогнозу.

Банк зберіг прогноз зростання української економіки на рівні 4,2% на 2022 рік, кажуть аналітики. У Morgan Stanley очікують стабільної динаміки зростання ВВП в третьому і четвертому кварталі завдяки високому врожаю, відновленню економічної активності в міру зняття карантинних обмежень, і відновленню зовнішнього попиту.

Основним фактором ризику для української економіки в банку називають низькі темпи вакцинації в порівнянні з іншими країнами.

відео дня

Крім того, аналітики Morgan Stanley прогнозують збільшення Нацбанком облікової ставки з 8% до 8,5% під час наступного перегляду 9 вересня.

Згідно з липневим прогнозом Міністерства економіки, зростання ВВП складе 4,1% в 2021 році. Безпосередньо в НБУ очікується зростання в 3,8% в нинішньому році і 4% в 2022-2023 роках.

читайте такожСпікер Ради дав прогноз, чи переживе Економіка України епідемію COVID-19

Нагадаємо, раніше керівник виконавчого комітету Нацради реформ України, колишній президент Грузії (і колишній губернатор Одеської області) Михайло Саакашвілі заявив - економіка України близька до катастрофи, за масштабом цілком порівнянна з кризою 1990-х років.

"Українська економіка зараз рухається до великої катастрофи. На Україну насувається дуже сильна бюджетна криза. З наступного року в України будуть проблеми з виплатами зарплат і пенсій. Такого в Україні не було з 1990-х років", ‒ сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти