Меморандум не допоможе: експерт пояснив неминучість "зльоту" ЖКГ-тарифів

9 жовтня 2021, 19:55
В Україні не виключено підвищення ЖКГ-тарифів на 40%, попередив Олег Попенко.
Субсидія, квитанція
Українцям прогнозують зростання цифр у ЖКГ-квитанціях / УНІАН

Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні може статися вже в жовтні, заявив глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

У коментарі виданню Obozrevatel він не виключив зліт ЖКГ-тарифів на 40% і пояснив, що єдиним рішенням у цій ситуації може стати збереження тарифів на старому рівні, а також зменшення ціни на газ для теплокомуненерго.

Експерт нагадав про те, що вартість газу, який використовуватиметься для потреб населення, встановили на рівні 7,42 грн, а для бюджетної сфери та бізнесу – 16 грн.

"Я повністю впевнений, що рік тому до бюджетів закладали вартість газу для теплокомуненерго не дорожче 6-7 грн. Тому вони фізично не можуть функціонувати при такій ціні. Тому і стоїть питання компенсацій, але де шукати такі компенсації - теж не зрозуміло", - говорить він.

Глава СПКУ не виключив, що опалювальний сезон цього року в багатьох містах почнеться із запізненням.

Попенко додав, що підписаний між Кабміном і містами тарифний меморандумом не вплине на ситуацію, адже документ не має юридичної сили, а через зростання вартості газу уникнути подорожчання буде складно.

читайте такожУ жовтні "злетять" ціни на газ: кому і де піднімуть тарифи

Подорожчання газу в Україні

Раніше повідомлялося, що ціна за газ за результатами електронних біржових торгів досягла позначки в 1 тисячу 447 доларів США за тисячу кубометрів.

Як випливає з даних, опублікованих на сайті Української енергетичної біржі, на 1 жовтня, газ обсягом 10 тисяч кубометрів пропонувався за ціною 38 тисяч 532 гривні за тисячу кубометрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти