Всього одна умова: аналітик пояснив, коли стрибне курс долара

21 липня 2020, 16:11
Призначення Кирила Шевченка главою НБУ не змогло стабілізувати гривню.
Курс долара в Україні - валютний прогноз пояснив, що буде з курсом
Курс долара в Україні - валютний прогноз пояснив, що буде з курсом / Фото pixabay.com

Курс долара в Україні ризикує досягти 28 грн/$ вже до кінця цього тижня – якщо НБУ не вийде на валютний ринок, щоб скупити надлишок гривні.

"В очікуванні ринком перших кроків НБУ після призначення, які, насамперед, виллються в рішення щодо облікової ставки в цей четвер – гривня продовжить слабшати", – пояснив в коментарі РБК-Україна старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

Він нагадав, що призначення Кирила Шевченка главою НБУ не змогло стабілізувати гривню: курс долара минулого тижня доріс до позначки 27,4 грн/$. Тобто падіння гривні склало 1,5% за один тиждень.

читайте такожДолар по 30 - не межа: як зміниться курс при новому голові НБУ"Якщо НБУ і далі не буде приймати участі у валютному ринку і не буде проводити інтервенції, курс гривні буде продовжувати падати через збільшений ажіотажний попит на валюту як з боку бізнесу, так і населення. Тому ми не виключаємо, що гривня може попрямувати до рівня 28 грн/$ до кінця цього тижня", – резюмував експерт.

Раніше Главред уже писав про те, чого чекати від нового глави НБУ Кирила Шевченка. Експерти характеризують нового главу НБУ як командного гравця, який, ймовірно, буде дотримуватися президентської політики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти