Гривня нарешті "притиснула" долар, і це надовго: яким буде курс навесні

10 лютого 2022, 14:36
Українцям розповіли, як зміниться курс валют у березні.
Гривня нарешті 'притиснула' долар, і це надовго: яким буде курс навесні
Яким буде курс долара в Україні навесні / УНІАН

Курс гривні до долара в обмінних пунктах Києва на ранок четверга, 10 лютого, зміцнився на 5 копійок – до 28,05 грн/дол. Така тенденція триватиме до березня, кажуть експерти.

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 27,85 грн за Долар, при офіційному курсі від НБУ 27,97 гривень за долар.

Таким чином, курс гривні до долара зміцнюється вже протягом трьох днів.

відео дня

Курс долара в Україні: що буде навесні?

Аналітик Roboforex Андрій Гойлов коментарі "Сьогодні" спрогнозував, що якщо нерезиденти та імпортери порушать сформований баланс і відбудеться значне коливання котирувань, для стабілізації ситуації втрутитися доведеться НБУ.

"У березні Україна має виплатити за зовнішніми боргами близько $668 млн. Обсяг поточних резервів достатній для проведення даного платежу попри скорочення в 5,33% до $29,29 млрд, тому в разі відсутності військово-політичної напруги учасники ринку не помітять даної операції Кабміну", – заявив експерт.

Також Гойлов зазначив, що інфляційний тиск на економіку провокує зростання цін на енергоносії. Це в свою чергу збільшує попит на іноземні валюти, що послаблює українську.

читайте такожДолар полетів вниз: українцям розповіли про новий курс " американця""У свою чергу нерезиденти продовжують скорочувати свої портфелі в ОВДП. З початку року обсяг їх вкладень в даному активі знизився на 13,77 млрд грн – до 78,88 млрд.кошти отримані від продажу ОВДП зарубіжні інвестори виводять в Материнські юрисдикції. Це чинить істотний тиск на курс гривні до долара США і євро", - зазначає Андрій Гойлов.

За прогнозом експерта, навесні долар буде торгуватися на рівні 27,90 - 28,20 гривні, а Євро-31,75-32,25.

Раніше повідомлялося, що курс долара в Україні, який не так давно піднявся до семирічного максимуму, може знизитися з 28,3 до 27,7 грн/$ вже через тиждень.

Аналітики кажуть, що учасники ринку вже адаптувалися до новин про можливу військову ескалацію з боку Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти