Європейський Союз виділив Україні транш на 600 мільйонів євро - Шмигаль

9 грудня 2020, 14:02оновлено 9 грудня 2020, 14:34
Кредит піде на забезпечення макрофінансової стабільності країни, сказав очільник Кабміну.
Шмигаль
Шмигаль заявив, що Євросоюз виділив Україні транш / УНІАН

Європейський Союз виділив Україні черговий транш на 600 млн євро. Кредит піде на забезпечення макрофінансової стабільності країни, заявив глава Кабінету Міністрів України Денис Шмигаль у середу, 9 грудня.

"Україна високо цінує підтримку Європейського Союзу. Вдячні Валдісу Домбровскісу (віцепрезидент Єврокомісії, - ред.) та Європейській Комісії за черговий транш у сумі 600 млн євро. Це зміцнить макрофінансову стабільність України в складні часи пандемії COVID-19", - розповів у Twitter прем'єр-міністр.

Трохи згодом у своєму Telegram-каналі Шмигаль уточнив, що це перший із двох траншів відповідно до домовленостей з Європейською Комісією, підписаних у липні цього року.

Як відзначив Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, цей транш свідчить про солідарність ЄС з Україною та нашу тісну співпрацю, наголосив Шмигаль.

Європейський Союз виділив Україні транш на 600 мільйонів євро - Шмигаль

Кредит ЄС - про що йшлося раніше:

  • 25 вересня віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз - це не благодійна організація або банкомат, а найкращий спосіб підтримати Україну - це допомогти в реформуванні країни.
  • 22 вересня в ЄС заявили про готовність надати нашій країні черговий кредит у розмірі 1,2 млрд євро, але для цього Україні треба конструктивно взаємодіяти з МВФ і виконати вимоги, що стосуються посилення верховенства права.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти