Отримав субсидію – а тепер поверни гроші: Мінфін перевірив пільговиків

4 березня 2020, 14:57
В Україні встановили випадки надання пільг, нарахування та виплати допомоги і субсидій померлим громадянам.
Субсидія, квитанція
Мінфін перевірив пільговиків і вимагає назад гроші / УНІАН

Міністерство фінансів в 2019 році перевірило 24,5 мільйона пільговиків, отримувачів субсидій та соціальних виплат, у половини з них виявили невідповідності, які ставлять під сумнів правомірність отримання виплат.

Стало відомо, що в 2019 році верифікація охопила 8,8 мільйона одержувачів житлових субсидій та членів їх сімей, 10,2 мільйона пільговиків та членів їх сімей, 5,5 мільйона одержувачів допомоги та членів їх сімей.

"За результатами верифікації Мінфіном підготовлено 12,9 мільйона рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, для додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, в тому числі: 6,2 мільйона рекомендацій щодо пільг, 3,9 мільйона – щодо субсидій і 2,8 мільйона – щодо соцдопомоги", - повідомили в Мінфіні у відповідь на запит УП.

За інформацією, основні порушення, які виявляли під час перевірки отримувачів субсидій і соцвиплат, це – наявність у пільговиків незадекларованого нерухомого майна, транспортних засобів, земельних ділянок, здійснення ними коштовних покупок або оплата послуг на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Крім того, встановили випадки надання пільг, нарахування та виплати допомоги і субсидій померлим громадянам.

У Мінфіні додали, що тільки за жовтень 2019 року було підтверджено 14 тисяч 737 випадків неправомірних виплат на суму 27,4 мільйона гривень, яка підлягає поверненню до бюджету.

читайте такожПенсії, тарифи, в'їзд в Росію – що змінилося з 1 березня 2020 в УкраїніНагадаємо, раніше заступник очільника Мінсоцполітики Віталій Музиченко в ефірі одного з телеканалів пояснив, які критерії впливають на визначення розміру субсидії для українців.

За словами Музиченко, на визначення розміру держвиплати впливають дві величини - тариф за послугу, що надається ЖКГ і загальний обсяг споживаної послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти