StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Привітання з Днем ангела Марії - картинки і листівки, Собор Пресвятої Богородиці

7 січня 2023, 09:30
Розповімо про значення імені Марії, свята 8 січня і про те, кого шанує церква в цей день.
День ангела Марії
День ангела Марії / ua.depositphotos.com

Сьогодні - один із днів, коли православні шанують святу з ім'ям Марія і Пресвяту Богородицю. У цей день потрібно не тільки привітати з Днем ангела Марії всіх носіїв імені, а й виконати кілька інших важливих правил.

Главред пропонує привітання з днем ангела Марії для всіх улюблених Маш в прозі, віршах, своїми словами, а також картинки і листівки, короткі смс і багато іншого.

День ангела Марії: таємниця імені

Марія - одне з найпоширеніших імен у всьому світі. Його популярність не зменшується з століттями, адже в ньому ховається сильна енергетика і унікальні якості. Вперше ім'я почало використовуватися в давньоєврейському співтоваристві, а потім поширилося серед інших народів. Воно означає "гірка", "бажана", "безтурботна".

відео дня

Прекрасні власниці цього імені відрізняються добротою, м'якістю, поступливістю характеру, терпимістю, співчуттям. Якщо жінка з ім'ям Марія буде ображена кимось, то з милої і ніжної вона перетворитися на тверду і жорстку, безкомпромісну.

Коли відзначається День ангела Марії

Крім 8 січня щорічно день святих з ім'ям Марія відзначається ще ні один раз - в січні (12, 31), лютому (8, 19, 25), березні (2, 20, 21), квітні (2, 14, 17, 21, 25), травні (10, 17), червні (5, 11, 15, 17, 20, 22, 24, 25), липні (17, 25), серпні (4, 18, 22, 24, 28), вересні (8, 21, 28), жовтні (2, 11, 21), листопаді (11) і грудні (15). Щоб привітати близьку людину потрібно вибрати найбільш близький до його датою народження день – це і будуть іменини.

Сьогодні 8 січня вшановується пам'ять преподобної мучениці Марії Локтіонової, яка була розстріляна співробітниками НКВС в 1938 році.

Привітання з Днем ангела Марії: вірші, проза, листівки

***

Мрій, Марія, насолоджуйся,

А якщо мета є - добивайся,

Рубай з плеча погане, зле,

І плекай добро з любов'ю.

Ясних завжди лише днів тобі

І кріпкого здоров'я!

***

Всю доброту, яка існує в світі,

Всю радість, що живе серед людей,

Найкращі, всі, що до вподоби, квіти

Дарую вам, імениннице, у цей прекрасний день!

Хай Матір Божа Вас охороняє,

В душі панує світла доброта,

Ісус Христос здоров'я посилає

На многії і благії літа!

***

Вітаю з днем народження Марії,

Бажаю нехай здійсняться заповітні мрії,

Чого не вистачає - нехай прибуде,

Нехай в житті все, що потрібно, буде!

У будинку нехай оселиться добробут,

Нехай у вазу ставить "хтось" завжди букет ромашок,

Нехай буде хороша доля і любов,

Щаслива посмішка і ввечері, і рано!

***

Вітаю з днем ангела, Марія! Бажаю доброти душевної, посмішок навколо, відкритих людей навколо. Висвітлюй весь світ і будь здорова. Нехай ангел-хранитель тебе захищає від негараздів і бід.

***

Вітаю з іменинами, Машенька! Бажаю бути здоровою, красивою і радіти кожному дню. Нехай святі покровителі тебе оберігають від неприємностей і негараздів, нехай ангел-хранитель закриє від усього поганого. Посміхайся і освітлюй світ своєю посмішкою!

Собор Пресвятої Богородини: церковне свято

8 січня православна церква відзначає не тільки день Марії, а й Собор Пресвятої Богородиці. У цей день віруючі і священнослужителі підносять хвалебні пісні і молитви до матері Бога-Сина Ісуса Христа Марії, яка стала знаряддям промислу і народила на світ Спасителя. Вшановують Діву Марію відразу після Різдва, адже завдяки їй на світ з'явився Спаситель.

Собором ця дата називається потім, що одномоментно шанується не тільки Богоматір, а й всі близькі до Марії та Ісуса Христа. Тобто шануються всі, хто по плоті був близький до Христа і Марії – святого Йосипа Обручника, царя Давида (предка по плоті Господа Ісуса Христа) і святого Якова (брата Господнього, сина від першого шлюбу святого Йосипа Обручника).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти