У РФ розповіли про дачу патріарха Кирила по сусідству з палацом Путіна

5 березня 2021, 01:30
Патріарх Кирило любить релаксувати в тиші, тому місцеві кафе закривають, а відпочиваючих виселяють з сусіднього санаторію.
Путін, Кирило -2
Патріарх Кирило і Володимир Путін / Reuters

Журналісти видання Readovka виявили на узбережжі Чорного моря поруч з Геленджиком в РФ резиденцію, володіння якої приписують патріарху Московському і всієї Русі Кирилу.

За даними журналістів, резиденція належить Московській патріархії, а особистою дачею Патріарха вона стала за 22 мільярди рублів. Офіційно її називають "духовним центром", але на ділі туди приїжджає тільки патріарх, повідомляє телеканал Сurrenttime.tv.

За словами одного з авторів розслідування - журналіста Анастасії Мілюкової, спочатку журналісти отримали документи на будівництво духовного центру.

"Спочатку вартість цього духовного центру була 500 мільйонів рублів, плюс-мінус кілька тисяч. Відповідно, ціна почала зростати, ділянка почала розширюватися і виросла до 22 мільярдів. Тому така сума. Це все теж випливає з документів, які ми отримали на руки". - пояснила вона.

Вона стверджує, що там ще жодного разу не проходило жодного богослужіння, проте туди постійно приїжджає патріарх відпочивати.

У РФ розповіли про дачу патріарха Кирила по сусідству з палацом Путіна
/ readovka.space

"Більш того, саму ділянку і прилеглу територію – ліси і все, що знаходиться біля дороги, – охороняють співробітники ФСО, тому дуже складно там навіть прогулятися. Це створює величезні проблеми для місцевих жителів, для туристів... він (патріарх Кирило, - ред.) приїжджає заради відпочинку, заради цього виселяють з сусіднього санаторію людей – з кімнат, які дивляться на сам цей палац. Більш того, оскільки це південь Росії, там дуже багато кафе, і щоб не було гучної музики, як я розумію, представники патріарха обходять ці кафе і попереджають, щоб не шуміли. Патріарх любить спокій і анонімність", - розповідає автор розслідування.

У РФ розповіли про дачу патріарха Кирила по сусідству з палацом Путіна
/ readovka.space

За словами Мілюкової, на "дачі Кирила" також є виноградники: "Він ще й, судячи з усього, любить пити вино власного виробництва. Ми готуємо продовження цього розслідування, у нас на руках є документи, ми зараз їх перевіряємо, які свідчать про те, що в палаці Патріарха так само багато, як і в палаці його сусіда – в палаці Путіна".

У РФ розповіли про дачу патріарха Кирила по сусідству з палацом Путіна
/ readovka.space

Палац Путіна під Геленджиком: про що повідомлялося раніше

  • У Фонді боротьби з корупцією оприлюднили розслідування, в якому говориться, що Загальна площа "палацу Путіна" оцінюють в 17 691 квадратний метр, а попередня вартість будівництва становить близько 100 млрд рублів.
  • У фонді з'ясували, що на території особняка є підземний вісімдесятиметровий міст, Льодовий палац, тунель для спуску до Чорного моря і навіть церква.
  • У Кремлі стверджують, що цей особняк не був побудований для президента РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти