У Держдепі США вимагають жорстких заходів щодо Північного потоку-2

3 жовтня 2021, 18:12
Чиновники в адміністрації США називають ситуацію, що склалася кадровою кризою.
США
Тед Круз протестує проти Північного потоку - 2 / Reuters

Сенатор-республіканець Тед Круз затримує затвердження десятків кандидатур на посади в Держдепартаменті США.

Як пише The New York Times, так він намагається домогтися від американської адміністрації більш жорстких дій щодо російського газопроводу Північний потік-2.

Круз не може поодинці заблокувати запропоновані президентом Джо Байденом призначення в Держдеп, але через відсутність "одностайної згоди" в Сенаті цей процес значно сповільнився.

Чиновники в адміністрації США називають ситуацію, що склалася кадровою кризою.

Республіканець зловживає своїм становищем і ставить під загрозу національну безпеку, переконані демократи. Глава сенатського комітету з міжнародних справ демократ Роберт Менендес назвав ситуацію безпрецедентною.

За його словами, мова йде про "повну затримку тверджень всіх кандидатур, незалежно від того, чи мають вони якесь відношення до розглянутого політичного питання".

читайте такожШтати можуть ввести санкції проти Північного потоку - 2 у грудні-екс-посол США

Будівництво Північного потоку-2

10 вересня голова правління російського Газпрому Олексій Міллер повідомив, що будівництво газопроводу Північний потік-2 повністю завершено.

Видання Bloomberg писало, що російська газова компанія-монополіст Газпром вже незабаром може почати постачання газу через Північний потік-2. За неофіційними даними, це може статися вже 1 жовтня.

Глава компанії Нафтогаз України Юрій Вітренко заявив про те, що газопроводу Північний потік 2 не дозволять працювати в комерційному режимі. Також він розповів, про які гарантії енергобезпеки України домовилися Зеленський і Байден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти