У Європарламенті запропонували відключити Росію від SWIFT

11 квітня 2021, 07:29оновлено 11 квітня 2021, 09:33
Переміщення військ до кордону України - це випробування для Заходу, заявили в Європейському парламенті.
Європарламент
У Європарламенті запропонували відключити Росію від SWIFT / Reuters

Потрібно посилити європейські та американські санкції проти Росії, заявив глава Європейської народної партії в Європейському парламенті Манфред Вебер. Він вважає, що Москву треба покарати за участь в ескалації конфлікту на Донбасі і погіршення здоров'я Олексія Навального.

"Час дозованих санкцій в такому випадку мине. Масштабне заморожування рахунків олігархів або відключення Росії від SWIFT повинні стати реальними варіантами в разі ескалації", - заявив Вебер, повідомляє німецьке видання OOZ.

За словами політика, Росія повернулася до курсу ведення небезпечних провокацій на Донбасі, а передбачуване переміщення військ до кордону України — це випробування для Заходу.

Війська Росії біля кордонів України - про що йшлося раніше:

  • Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не становить загрозу для жодної країни світу, включаючи Україну.
  • Президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом США Джо Байденом. У Білому домі після розмови президентів зазначили, що Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед російською агресією.
  • Президент Туреччини Реджеп Ердоган після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським заявив, що озброєний конфлікт на Донбасі слід врегулювати мирним шляхом на основі міжнародного права. Анкара виступає за зниження напруженої атмосфери в регіоні й підтримує перемир'я на базі умов Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти