В ЄС висловилися щодо нападок Білорусі на Литву та Польщу

4 жовтня 2020, 19:54оновлено 4 жовтня 2020, 20:24
Євросоюз продовжить підтримувати демократичне право білоруського народу обирати свого президента шляхом нових вільних і чесних виборів без зовнішнього втручання.
Євросоюз, прапор
В ЄС пройшлися за заявами Білорусі / Reuters

В ЄС розкритикували вимоги Білорусі про те, що Польща і Литва зобов'язані відкликати своїх послів із країни, а також значно скоротити кількість співробітників посольства. Подібні заяви білоруського режиму викликають жаль у Брюсселі.

Таку заяву зробив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Як зазначає Боррель, такі дії білоруського режиму на чолі з Олександром Лукашенком суперечать логіці діалогу і додатково ізолюють владу в Мінську.

відео дня

читайте такожОМОН пішов в атаку на мітингувальників: що відбувається на акціях протесту в Білорусі

"Спроби режиму атакувати певні держави-члени ЄС не призведуть до ослаблення єдності ЄС, що було чітко підтверджено Єврорадою, яка закликала режим припинити насильство і репресії, звільнити всіх затриманих і політичних в'язнів, поважати свободу ЗМІ і громадянське суспільство і почати всеосяжний національний діалог", - йдеться в заяві.

Боррель додав, що Євросоюз продовжить підтримувати демократичне право білоруського народу обирати свого президента шляхом нових вільних і чесних виборів без зовнішнього втручання.

Санкції проти режиму Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти