Помер чоловік британської королеви принц Філіп

9 квітня 2021, 14:09оновлено 9 квітня 2021, 16:19
Чоловік британської королеви Єлизавети II з династії Віндзорів, фактичний принц-консорт, Філіп Маунтбеттен помер в Англії, трохи не доживши до століття.
чоловік британської королеви помер
принц Філіп Маунтбеттен / Reuters

У віці 99 років помер чоловік британської королеви - принц Філіп. Про це повідомляється на сторінці королівської сім'ї в Twitter.

"З глибоким сумом Її Величність королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно помер сьогодні вранці у Віндзорському замку", - йдеться в тексті.

У країні приспущені прапори, не прийматимуть нових законів, оскільки королева не займатиметься державними справами.

читайте такожУ родині королеви Єлизавета II сталося горе

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Принц грецький і данський Філіп Баттенберг одружився зі спадкоємицєю британського престолу принцесі Єлизаветі в 1947 році. Саме тоді він англіфікував своє прізвище на Маунтбеттен.
  • Бабуся Філіпа з боку батька - Ольга Костянтинівна Романова, онука Миколи I. Принц Філіп служив на флоті і брав участь у Другій світовій війні.
  • У шлюбі у Філіпа і Єлизавети народилося четверо дітей: Чарльз, принц Уельський (народився в 1948 році), принцеса Анна (народилася в 1950 році), принц Ендрю, герцог Йоркський (народився в 1960 році) і принц Едвард, граф Уессекський (народився в 1964 році).
  • В останні роки принц Філіп мав проблеми зі здоров'ям. Три роки тому, в квітні 2018 року, він був доставлений в медустанову імені короля Едуарда VII в Лондоні – для проведення операції на стегні.
  • У січні 2019 року принц Філіп, будучи за кермом позашляховика, потрапив у ДТП поблизу Сандрінгемського палацу на сході Англії. З перевернутого транспортного засобу чоловік королеви вибрався самостійно, йому допомогли очевидці аварії.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти