У "вагнерівців" великі проблеми: Пригожин зібрався втекти з України до Афганістану - Bloomberg

23 березня 2023, 15:22
Журналісти повідомляють, що "вагнерівці" так і не змогли захопити Бахмут, незважаючи на місяці спроб і великі втрати.
Пригожин
Пригожин / соцмережі, скріншот

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин продовжує нести величезні втрати під Бахмутом і тепер хоче перекинути своїх найманців в Африку. Як пише Bloomberg, Пригожин вже не в силах боротися з нестачею живої сили і боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербувати людей у в'язницях.

Журналісти повідомляють, що "вагнерівці" так і не змогли захопити Бахмут, незважаючи на місяці спроб і великі втрати.

"При цьому після тижнів публічних скарг на брак снаряда та інших припасів Пригожин визнав, що "Вагнеру" доведеться" перезавантажити і скоротити свої масштаби "після завершення битви за Бахмут", - йдеться в повідомленні.

Джерела видання Bloomberg відзначають, що тепер Пригожин планує знову зосередитися на Африці, оскільки ситуація в Україні стала більш складною для його сил.

Так, вже з'явилися оголошення про набір найманців в ПВК "Вагнер" на 6 місяців в Україні і на 9-14 місяців в Африці. При цьому бажаючі служити в африканських країнах будуть зараховані в резерв.

Як повідомляв Главред, взимку ЗМІ писали, що у Кремлі вирішили "підрізати крила" Пригожину, так як він "сильно багато на себе взяв". Повністю знищувати ПВК "Вагнера" не планувалося, а лише суттєво її послабити.

У березні Telegram-канал Генерал СЗР повідомляв, що секретар Радбезу РФ Микола Патрушев заявив Путіну, що при поточних темпах від ПВК Вагнера через півтора-два місяці нічого не залишиться. У цьому випадку Пригожин може спробувати захопити владу у деяких регіонах РФ.

"На думку Патрушева, Пригожин може спробувати об'єднати колишніх і залишилися діючих бійців ПВК під надуманим приводом і, користуючись наявними в його розпорядженні ресурсами, організувати, озброїти і направити їх на територію Росії з метою захоплення влади в прикордонних з Україною областях з можливим просуванням вглиб", - писали на каналі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти