У Путіна зробили заяву про головну мету Росії щодо Донбасу

22 листопада 2020, 11:43оновлено 22 листопада 2020, 13:12
Україна не збирається виконувати жодних угод щодо Донбасу, вважає Богдан Безпалько.
Путина
У Путіна закликають Україну прописати особливий статус Донбасу до Конституції / Reuters

Росія в першу чергу зацікавлена в тому, щоб зміни про особливий статус Донбасу були внесені до Конституції України, оскільки Рада після завершення конфлікту може скасувати закон про ОРДЛО. Київ начебто не збирається дотримуватися угоди щодо врегулювання збройної конфронтації на сході України.

Про це заявив член Ради з міжнаціональних відносин при президентові Росії Богдан Безпалько у коментарі російському виданню РИА Новости.

Коментуючи заяву спікера української делегації Олексія Арестовича про те, що Київ продовжить законодавство про особливий статус Донбасі в нинішньому вигляді, Безпалько заявив, що Росію цікавить не сам закон, а внесення змін до української Конституції, зміни до якої складніше прийняти. Окремо закон Москву не влаштовує, тому що Київ може його скасувати.

"Для нас важливо, щоб цей закон був занесений до тіла Конституції, яку міняти набагато складніше, ніж приймати або скасовувати будь-які закони. Припустимо, його (закон про особливий статус Донбасу) пролонгують, а потім депутати проголосують через місяць взагалі за скасування цього закону, після того, як вони отримають від Росії необхідне. Або від Донбасу, окупують його або щось ще", - сказав він.читайте такожКрах перемовин щодо Донбасу: Арестович пояснив, як Росія підставляє Путіна

Також російський експерт розкритикував позицію України щодо скандальної "формули Штайнмаєра", яку підтримує Росія, і додав, що Київ нібито не планує виконувати домовленості.

"Україна не збирається взагалі дотримуватися жоднихї угод. На дипломатичному фронті, на лінії зіткнення ми все це постійно спостерігаємо", - підкреслив Безпалько.

Конфлікт Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти