Тоні Блер закликав Україну у всьому радитися з США

9 грудня 2020, 14:22
313
Колишній британський прем'єр вважає, що Києву варто "розсудливо поводитися з Китаєм".
Україна повинна у всьому радитися з США - Тоні Блер
Україна повинна у всьому радитися з США - Тоні Блер / Фото Reuters

Колишній британський прем'єр-міністр Тоні Блер закликав Україну у всьому радитися з США і "розсудливо поводитися з Китаєм".

"Я думаю, що для такої країни, як Україна, важливо усвідомити, що ваші основні відносини в галузі безпеки будуть із Америкою й американськими союзниками. Це не означає, що ви не можете співпрацювати і вести торгівлю з Китаєм, але, ймовірно, в майбутньому вам доведеться робити це розсудливо"" - цитує Інтерфакс-Україна політика.

читайте такожУкраїнці сплатять мільярдний позов Китаю щодо Мотор Січі зі своєї кишеніПредставник Британії нагадав, що для України головна мета — вступ до НАТО. За його словами, за останні роки країна просунулася у напрямку до цієї мети. У той же час перед будь-якими радикальними кроками Києву необхідно радитися з Вашингтоном, підкреслив він.

Нагадаємо, за президента Петра Порошенка СБУ заарештувало акції Мотор Січ з метою "державної безпеки" після прямого продажу 56% китайському інвестору. Як пише популярний блогер військово-технічної тематики Діана Михайлова, замість подальшого розвитку спільного перспективного проекту, що відкриває українській компанії шлях на китайський ринок ємністю в трильйони доларів, Україна обирає шлях штучного блокування найбільшої в її історії промислової інвестиції у технологічному секторі.

Китайські інвестори українського підприємства Мотор Січ мають намір стягнути з українських платників податків збиток у розмірі 3,5 мільярда доларів, і це у них, ймовірно, вийде, оскільки інтереси в суді захищатимуть юристи зі світовим ім'ям.

Україна - США - Китай: останні новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти