Стало відомо, де і коли пройдуть мирні перемовини щодо Нагірного Карабаху

7 жовтня 2020, 18:49
У Франції висловили сподівання, що країнам-гарантам вдасться розблокувати мирний процес у нагірно-карабаському конфлікті.
Нагірний Карабах
Конфлікт Азербайджану і Вірменії у Нагірному Карабасі триває / Reuters

Міжнародний процес перемовин під патронатом країн-гарантів врегулювання конфлікту Азербайджану і Вірменії у Нагірному Карабасі повинен пройти 8 жовтня у Женеві і 12 жовтня у Москві.

Про це заявив глава МЗС Франції Жан Ів Ле Дріан, повідомляє інформагентство Reuters.

За його словами, країни гаранти – США, Франція і Росія – сподіваються, що мирний процес все ж таки вдасться запустити. Мета перемовин – припинення ескалації конфлікту в районі Нагірного Карабаху.

"Ми хочемо, щоб всі розуміли, що інтерес полягає в тому, щоб негайно припинити бойові дії без будь-яких умов, і що ми починаємо перемовини за участю Франції, Росії і США", - сказав він.

Також він додав, що країни-гаранти вже проводять консультації в рамках Мінської групи ОБСЄ, однак прогресу наразі немає.

Наостанок Ле Дріан назвав підтримку Туреччиною Азербайджану "військовим втручанням" і підкреслив, що такі дії Анкари можуть призвести до спалаху міжнародного конфлікту у Нагірному Карабасі.читайте такожУ Азербайджані розкрили плани щодо наступу на Нагірний Карабах

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти