"Бук" збив "Сушку": на суді у справі MH17 оприлюднили нові докази запуску ракети

27 червня 2020, 13:04оновлено 27 червня 2020, 13:35
Прокурори нагадали, що ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав.
Бук, яким збитий Боїнг 777_Нидерланды
На суді у справі MH17 показали важливі докази запуску ракети / Reuters

Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Боїнгу MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою "Бук", про яку говорили підозрювані.

Про це повідомляє NRC.

Відзначається, що телефонні розмови на сьогоднішній день є найбільш конкретними доказами у справі MH17 стосовно трьох російських та одного українського підозрюваних.

Новий запис показує, що проросійські сепаратисти думали, що збили український винищувач.

О 16.48 вечора, незабаром після аварії MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонує підозрюваному Сергію Дубінському.

"Ми вже на місці. Ми вже збили "Сушку" (український літак – ред)", - каже Харченко.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубінський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову й запитує: "Скажіть, наш "Бук" стріляв чи ні?" Пулатов відповів: "Бук" збив "Сушку" після того, як "Сушка" збила "Боїнг".

Після цього Дубінський зателефонував головному підозрюваному Ігорю Гіркіну, який очолював збройні сили самопроголошеної "ДНР".

"Сушка потрапила в Боїнг, і після цього ми збили Сушку за допомогою нашого "Бука". Гарні новини, чи не так, Ігоре?", - запитав він.

"Я не знаю, я, чесно кажучи, не вірю в це", - відповів йому Гіркін.

"Нас все одно будуть звинувачувати в тому, що ми збили його, якщо ви розумієте, про що я", - додав Дубінський.

Прокурори нагадали, що ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака й тілах пасажирів знайшли фрагменти від ракети "Бук".

читайте такожСтрашна катастрофа Боїнга МН17: головні версіїНагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки відмовилися надавати супутникові дані щодо запуску ракети з малазійському Боїнгу MH17, який збили в небі над Донбасом у 2014 році.

Про це розповів головуючий суддя Хендрік Стінхейс.

За інформацією, був показаний тільки знімок, щоб звірити його з інформацією у меморандумі.

Так, прокуратура Нідерландів надіслала запит до США з проханням розсекретити супутникові знімки, на яких видно пуск ракети "Бук" по Боїнгу MH17. Супутник показали спецслужбам Данії, але дані не розсекретять і долучать до справи. Замість цього у справі буде меморандум, в якому описуються деталі трагедії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти