"Смерть та відчай": в ООН дали оцінку 2020 року

28 січня 2021, 20:12
2020-й рік став глобальним annus horribilis.
ООН
В ООН оцінили 2020 рік / Фото: Reuters

В ООН оцінили наслідки пандемії коронавірусу і дали характеристику 2020-му році, який назвали "роком смерті, катастроф та відчаю", пише Dinhe Irovivo.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підкреслив, що коронавірус забрав два мільйони життів, 500 мільйонів людей втратили роботу, стихійні лиха обійшлися людству у 210 мільярдів доларів

"2020-й рік став глобальним annus horribilis (з латині "жахливий рік", - ред.) - роком смерті, катастроф і відчаю. Пандемія COVID - 19 викликала хаос у кожній країні та кожній економіці. Ми втратили два мільйони життів. Число людських жертв продовжує зростати", - зазначив голова Всесвітньої організації.

Він висловив сподівання, що 2021-й рік стане періодом відновлення. Генсек ООН також закликав світових лідерів "перемикнути передачу" та "поставити світ на рейки".

Пандемія - про що раніше повідомляв Главред:

  • У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про те, що світу загрожує Нова пандемія.
  • Також у ВООЗ заявили, що найближчі кілька місяців будуть надзвичайно важкими в тому, що стосується пандемії коронавірусу.
  • В ООН заявили, що світовим державам стає все складніше контролювати спалах COVID-19.
  • На думку генсека ООН поява вакцини не вирішить проблему глобальної епідемії в найближчому майбутньому, тому протягом наступних 12 місяців світ повинен зробити прогресивні кроки в напрямку боротьби з коронавірусом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти