Україна припинила в ООН спробу Росії послабити санкції

22 квітня 2020, 20:06
МЗС заблокувало російську ініціативу.
ООН
В ООН прийняли рішення не послаблювати санкції проти Росії / Фото: Reuters

Росія спробувала послабити санкції і внесла на розгляд Генеральної асамблеї ООН документ про ослаблення санкцій у зв'язку з пандемією коронавіруса, який оперативно був заблокований Україною.

"Як я обіцяв ще на початку квітня, ми будемо надалі блокувати спроби Росії зруйнувати санкційний режим. Для ефективної боротьби світу з пандемією потрібні реальні рішення, які будуть нести практичну користь. І точно не потрібні політизовані резолюції, які мають на меті послабити санкції", - цитує у Facebook прес-служба МЗС главу зовнішньополітичного відомства Дмитра Кулебу.

Росія винесла на розгляд ООН березневу резолюцію зі зміненим текстом, який був зменшений, проте суть залишилася колишньою. Кремль вимагав пом'якшення санкцій на тлі світової кризи у зв'язку з пандемією коронавіруса. Раніше Україна блокувала попередню ініціативу Москви до ООН із ініціативою послабити санкції проти Росії.

відео дня

"Наша держава віддана реальній боротьби з пандемією і ефективним та злагодженим діям світового співтовариства. Загальна мета - це перемога над вірусом, а не над санкціями за військову агресію ", - додав глава МЗС.

Як раніше повідомлялося, в німецькому парламенті, Бундестазі, розкритикували американський газ через його якість і в черговий раз підтримали газпромівський проект - будівництво газопроводу Північний потік-2.

Нагадаємо, сенатор від Республіканської партії Тед Круз запропонував ввести нові санкції проти Північного потоку-2. Цього разу тому, що прокладання труб в акваторії Балтійського моря з допомогою анкерної технології завдає серйозної шкоди екології. І саме тому має бути припинена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти