Путін запропонував США угоду: президент Росії зробив заяву

25 вересня 2020, 19:27
Путін закликав Вашингтон піти на компроміс і укласти договір з Москвою.
Путина
США і Росії потрібно підписати договір про невтручання у справи двох країн - Путін / Reuters

Російський президент Володимир Путін виступив з пропозицією до Сполучених Штатів Америки підписати угоди, які регулюють питання про взаємне невтручання у вибори та заборону використання інструментів інформаційної війни.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

За словами Путіна, в майбутньому може виникнути ризик серйозного протистояння в цифровій сфері. Ключові гравці в цій сфері повинні докласти максимум зусиль для запобігання конфлікту. Він закликав США переглянути відносини Вашингтона і Москви в контексті протистояння за допомогою технологій застосування інформації.

"У зв'язку з цим хотіли б знову звернутися до США з пропозицією схвалити комплексну програму практичних заходів з перезавантаження наших відносин у сфері використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ)", - сказав російський президент.читайте такожНові санкції США проти Росії: Москва висунула вимогу Вашингтону

Більш того, Путін пропонує США сісти за стіл перемовин з Росією і підписати договір про невтручання у внутрішньополітичні процеси двох країн.

"У взаємоприйнятній формі обмінятися гарантіями невтручання у внутрішні справи один одного, включаючи виборчі процеси, в тому числі з використанням ІКТ і високотехнологічних методів", - підкреслив глава РФ Володимир Путін.

  • Нагадаємо, з доповіді американської розвідки випливає, що Росія здійснювала хакерське втручання у вибори президента США 2016 року. У втручанні в процеси американського голосування звинувачують російських розвідників, які могли розіслати більше 100 фішингових листів виборчим комісіям Америки.
  • Росію звинувачували в підтримці кандидатури Дональда Трампа на пост президента США. Сам Трамп заявляв, що він побоюється втручання Росії в президентські вибори 2020 року, тому що Росія нібито може зробити ставку на кандидата від "демократів".
  • Тим часом Штати ввели санкції проти 8 громадян і уродженців РФ, яких Вашингтон вважає причетними до втручання в американські вибори і політичні процеси в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти