Допомога Україні і удар по Північному потоку-2: Сенат США схвалив військовий бюджет

11 грудня 2020, 21:06оновлено 11 грудня 2020, 21:43
Президент США Дональд Трамп не зможе накласти вето на прийняття Конгресом оборонного бюджету на 2021 рік.
Сенат США
Сенат США 11 грудня схвалив оборонний бюджет держави на 2021 рік / Reuters

Слідом за Палатою представників Сенат США в п'ятницю, 11 грудня, схвалив оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік. Документ включає санкції щодо російських газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік, обмеження проти Туреччини за придбання ЗРК С-400 у Росії, а також військову допомогу Україні.

Як повідомляє американський телеканал C-Span, який вів трансляцію засідання верхньої палати Конгресу США, законопроект 8 грудня набрав дві третини голосів у Палаті представників, внаслідок чого сенатори зможуть скасувати вето президента Дональда Трампа, який раніше декларував відмову від підписання документа.

Після того як Трамп заблокує проект військового бюджету на 2021 рік, повторним голосуванням Конгресу його рішення буде подолано. Сенатори вже заявили, що вони готові заради цього не йти на різдвяні канікули.читайте такожСША підуть війною на Росію через Північний потік-2: експерт зробив небезпечний прогноз

Відомо, що обсяг оборонного бюджету складе понад 740 мільярдів доларів. На потреби американської армії піде понад 635 мільярдів доларів. Програми по лінії нацбезпеки та енергетики будуть профінансовані на 26,6 мільярдів доларів.

Також $69 мільярдів закладено на проведення закордонних операцій.

Оборонний бюджет США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти