"Отримають в 10 разів більше": Алієв назвав умову відновлення війни в Карабасі

20 листопада 2020, 16:29
Баку готовий зробити будь-які кроки для того, щоб захистити себе, підкреслив Ільхам Алієв.
Алієв
Ільхам Алієв / Reuters

Президент Азербайджану Ільхам Алієв не виключив відновлення боїв у Нагірному Карабасі, де раніше азербайджанські військові зайняли Агдамський район.

Про це Алієв сказав у зверненні до народу, опублікованому на його сайті.

"Якщо вірменський фашизм знову підніме голову, якщо проти нас буде здійснена будь-яка провокація, то вони отримають в 10 разів сильніше, в 10 разів, і ніхто не зможе зупинити нас", - заявив лідер Азербайджану.

Він також підкреслив, що Баку готовий зробити будь-які кроки для того, щоб захистити себе.

"Ми зробимо будь-які кроки, щоб захистити своїх громадян, і ніхто не зможе зупинити нас. За ці 44 дні весь світ побачив. Ніхто не може встояти перед нами, ставити нам умови. Представники країн, деяких західних країн, які в перші дні війни хотіли поставити нам умови, погрожувати нам, обмовити нас, отримали нашу жорстку відповідь", - додав Алієв.

Раніше повідомлялося про те, що 20 листопада, підрозділи азербайджанської армії увійшли в Агдамський район Нагірного Карабаху. Введення військ в Агдамський район відбулося в результаті домовленостей, досягнутих між Азербайджаном, Вірменією і РФ про припинення вогню.

  • 27 вересня, Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху.
  • Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що військова операція в Карабасі є відповіддю на артилерійський обстріл з боку противника, в якому загинули азербайджанські мирні жителі.

Історія війни за Нагірний Карабах

  • На початку 1990-х років в результаті збройного конфлікту з Вірменією і вірменським населенням Нагірного Карабаху Азербайджан втратив контроль над цією територією.
  • Режим припинення вогню між Вірменією і самопроголошеною Нагірно-Карабахською республікою, з одного боку, і Азербайджаном, з іншого боку, був встановлений в травні 1994 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти