"Пакт про ненапад пропонували укласти": Лукашенко видав безглуздий фейк про Україну та Білорусь

24 січня 2023, 11:59
Нібито, каже диктатор Олександр Лукашенко, українська сторона просила Мінськ не використовувати свої війська на українській території.
Лукашенко, Україна
Лукашенко видав безглуздий фейк про Україну та Білорусь / колаж фото УНІАН

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко видав в ефірі новий пропагандистський фейк. В коментарі своїй пресслужбі він сказав, що нібито отримував від офіційного Києва пропозицію підписати "пакт про ненапад".

Нібито, говорив Лукашенко, українська сторона просила не задіяти Мінськ свої війська на українській території. І, більш того, обмежити їх дислокацію в разі прохань з боку країни-агресора Росії.

"Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми ні в якому разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонували укласти. А з іншого боку, [західні країни − Главред] готують цю гримучу суміш і озброюють їх", — зазначив він.

Загроза нападу Росії з Білорусі

Командувач Об'єднаними силами Збройних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що у військ України є можливості своєчасно відреагувати на загрозу вторгнення окупантів РФ з Білорусі. Якщо рівень загрози зросте, ЗСУ задіють резерви на проблемних напрямках.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України раніше заявили, що Київ відстежує пересування військ окупанта Росії на території Білорусі. Поки розвідка не фіксує ознак створення там ударного угруповання для нового військового вторгнення в Україну. Імовірність нападу з даного напрямку поки залишається низькою.

Аналітики американського Інституту вивчення війни допустили, що новий напад Росії на Україну з Білорусі може статися наприкінці 2023 року. Атака в найближчій перспективі, на думку експертів, виглядає малоймовірною.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти