Відмова від закупівлі російських нафти і газу: корпорація Shell повністю йде з Росії

8 березня 2022, 13:38
у Royal Dutch Shell різко змінили свою думку і заявили, що вийдуть з в російській нафтогазовій галузі. І не будуть закуповувати російську сиру нафту.
Шелл
Корпорація Shell повністю йде з Росії / Reuters

Нафтова корпорація, одна з найбільших у світі, Royal Dutch Shell оголосила, що відмовляється від закупівлі російських нафти і газу. Про це повідомляє авторитетне американське новинне агентство Bloomberg.

До того в Royal Dutch Shell заявляла, що не збирається відмовлятися від закупівлі російських енергоносіїв, але буде вкладати доходи від їх перепродажу у фонд гуманітарної допомоги тим, хто постраждав від російської військової агресії в Україні.

Тепер же планується закриття сервісних станцій Shell, виробництво авіаційного палива і мастильних матеріалів в Росії.

відео дня

читайте такожУкраїна наполягає на повному ембарго на нафту і газ з Росії

Нагадаємо, раніше США і їх союзники в інших країнах Заходу обговорюють можливість відмови від закупівлі російської нафти після повномасштабної військової агресії Російської Федерації в Україну.

"Коли мова заходить про нафту, російську нафту, я вчора розмовляв по телефону з президентом та іншими членами Кабінету Міністрів саме на цю тему, і зараз ми розмовляємо з нашими європейськими партнерами і союзниками, щоб скоординовано розглянути перспективу заборони на імпорт російської нафти", — зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти