Виявлено новий небезпечний штам COVID-19: ВООЗ скликає надзвичайну раду

25 листопада 2021, 22:22
Ранній аналіз показує, що цей варіант має велику кількість мутацій.
коронавірус
Коронавірус у світі / Фото Reuters

Всесвітня організація охорони здоров'я скликає на п'ятницю, 26 листопада екстрену нараду для обговорення нового штаму коронавірусу - він був виявлений в Південній Африці і Ботсвані.

Як пише Financial Times, на порядок денний зустрічі буде винесено питання про т. зв варіанті B. 1.1.529 Sars-Cov-2.

За словами директора центру реагування на епідемії та інновацій в Південній Африці Туліо де Олівейра, в організації стурбовані ситуацією, що склалася.

Оцінюється, що близько 90% нових випадків захворювання в південноафриканській провінції Гаутенг з центром в Йоганнесбурзі, були викликані саме новим варіантом штаму.

Як зазначає директор, новий варіант штаму коронавірусу характеризується високою проникністю в організм людини. У той же час, спеціальна група ВООЗ обговорить, чи варто вважати новий варіант "викликає заклопотаність" або "представляє інтерес для вчених".

"Ранній аналіз показує, що цей варіант має велику кількість мутацій, які вимагають подальших досліджень", - заявили в ВООЗ, зазначивши, що дослідження варіанту будуть проведені.

читайте такожЕпідеміолог попередила українців про небезпеку нового штаму грипу

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що МОЗ прогнозує пік коронавірусу в Україні в найближчі 2-3 тижні. Далі до середини грудня повинен послідувати спад.

До того секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що наші вчені завершили дослідження мутації коронавірусу, який вперше виявили в Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти