Незалежність Нагірного Карабаху: у Вірменії назвали головну умову

28 вересня 2020, 22:48оновлено 29 вересня 2020, 20:10
У Нагірному Карабасі воюють турецькі радники і найманці з Сирії, стверджує Вардан Тоганян.
МЗС Вірменії
Визнання Єреваном незалежності Нагірного Карабаху залежить від дій Туреччини та Азербайджану - посол / Новини-Вірменія

Визнання офіційним Єреваном незалежного статусу Нагірного Карабаху залежить від дій Азербайджану і Туреччини в зоні конфлікту. Вірменія вживе військових заходів у разі подальшої ескалації збройного протистояння.

Про це заявив посол Вірменії у Росії Вардан Тоганян у інтерв'ю РБК.

За його словами, визнання Єреваном статусу Нагірного Карабаху залежить від того, що у військовому напрямку будуть робити Баку і Стамбул.

"Наскільки близько азербайджанські і турецькі військові формування підійдуть до кордону Карабаху, настільки цей момент визнання [Єреваном] наблизиться", - зазначив дипломат.

Як стверджує Тоганян, у Нагірному Карабасі зараз ведуть бойові дії збройні сили Азербайджану, військові радники з Туреччини і найманці з Сирійської арабської республіки. На протилежному фланзі їм протистоїть армія Нагірного Карабаху.

Вірменію він називає гарантом безпеки.

"Вірменія є гарантом безпеки Нагірного Карабаху, ми вважаємо, що не можемо кинути наших співвітчизників", - сказав дипломат, додавши, що якщо Туреччина передасть Азербайджану винищувачі F-16, Єреван запровадить відповідні військові заходи.читайте такожАлієв назвав умову припинення війни з Вірменією за Нагірний Карабах

Також Тоганян підкреслив, що конфлікт Вірменії та Азербайджану перетворився на "турецько-азербайджано-вірменське" протистояння, а Баку чекає на військову допомогу від Стамбула, щоб знову вдарити по Нагірному Карабаху.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Збройне протистояння Вірменії та Азербайджану у районі нагірно-карабахського конфлікту загострилося вранці, 27 вересня. Сторони висунули обопільні звинувачення в порушенні режиму припинення вогню, після чого у Баку заявили про початок контрнаступальної операції.
  • Азербайджан підтримала Туреччина. У Анкарі звинуватили Вірменію в агресії і закликали Єреван у терміновому порядку припинити вогонь.
  • У посольстві Азербайджану причиною загострення конфлікту назвали заяву глави уряду Вірменії Пашиняна щодо приналежності Нагірного Карабаху Єревану і низку дій, що суперечать мирним домовленостям сторін.
  • У президента Туреччини Реджепа Ердогана не виключили, що турецькі війська можуть безпосередньо взяти участь у нагірно-карабаському конфлікті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти