Навальний заявив про повернення до Росії

15 грудня 2020, 13:45
Політик звернув увагу на те, що російській владі важливо, щоб він залишився за кордоном.
Навальний
Навальний заявив про повернення до Росії / Reuters

Опозиціонер Олексій Навальний висловився щодо перспективи свого повернення до Росії після отруєння. Він зазначив, що відчуває себе нормально, хоча є "дрібні проблеми". За оцінками німецьких лікарів, в його відновленні спостерігається позитивна динаміка. Коли реабілітація повністю завершиться, політик повернеться назад до Росії.

"Вилікуюся - приїду", - заявив Навальний в ефірі радіо "Ехо Москви". Він підкреслив, що у нього є справи на батьківщині.

Навальний також звернув увагу на те, що російській владі важливо, щоб він залишився за кордоном, і тому нещодавно Слідчий комітет нишком "сфабрикував матеріальчик" проти опозиціонера з метою налякати його.

Точні терміни повернення залежать від того, що скажуть німецькі лікарі, додав він.

Зазначимо, напередодні видання Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і телеканал CNN випустили спільне розслідування, в якому стверджували, що до отруєння Олексія Навального можуть бути причетні співробітники ФСБ.

Починаючи з 2017 року, коли Навальний оголосив про свою президентську кампанію, вони здійснили 30 перельотів, що збігаються з маршрутами опозиціонера. Свої висновки розслідувачі зробили на основі даних про перельоти і мобільного зв'язку, джерело яких не розголошується.

Отруєння Навального - про що йшлося раніше:

  • У британському виданні Sunday Times вийшла стаття під гучним заголовком "Кремль зробив другу спробу отруїти Олексія Навального унаслідок невдалого вбивства". Автори матеріалу з посиланням на анонімні джерела в німецьких спецслужбах повідомили про те, що, коли Навальний перебував у стані коми в лікарні Омська, його намагалися отруїти повторно.
  • 14 жовтня видання The New York Times повідомило, що експерти в Німеччині розглядають версію про те, що російський опозиціонер Олексій Навальний в день отруєння 20 серпня двічі контактував з "Новачком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти