ВООЗ налякала Африку "тихою епідемією"

25 травня 2020, 22:09
Фахівці ВООЗ повідомили, що Африці загрожує епідемія коронавірусу в тому випадку, якщо місцева влада не надасть пріоритетного значення тестуванню.
Коронавірус
ВООЗ повідомила про пандемію коронавіруса в Африці / Reuters

Коронавірус в світі - у Всесвітній організації охорони здоров'я забили на сполох через те, що Африка запросто може зіткнутися із "тихою епідемією" небезпечного вірусу. Це може відбутися в тому випадку, якщо її лідери не нададуть пріоритетного значення тестуванню. На континенті як і раніше зберігаються "прогалини та вразливості".

Як пише агентство Reuters, у ВООЗ вважають, що лідерів країн слід підштовхувати до більшої кількості тестувань на наявність коронавірусу.

"Моя перша точка зору на Африку, моя перша проблема: відсутність тестування призводить до тихої епідемії в Африці. Тому ми маємо продовжувати підштовхувати лідерів до визначення пріоритетів тестування", - заявив спеціальний посланник ВООЗ Самба Соу на прес-конференції в понеділок.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що Африка є регіоном з найменшою кількістю діагностованих випадків коронавірусу, на який припадає менш як 1,5% від загального числа випадків у світі та всього 0,1% смертей.

читайте такожУкраїна за кількістю тестів на Covid-19 наздоганяє країни Африки

Водночас голова ВООЗ заявив, що досвід континенту, пов'язаний з іншими епідеміями, допоміг йому розширити масштаби своєї реакції на коронавірус і уникнути наслідків, які спостерігаються в інших місцях досі. Однак, за його словами, в Африці, як і раніше, зберігаються "прогалини та вразливості".

Коронавірус у світі

Як раніше писав Главред, Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно озвучила новий епіцентр пандемії коронавіруса в світі – це всі країни материка Південна Америка.

Як раніше повідомлялося, скрізь, де була перша хвиля коронавіруса, можлива і друга. Таке попередження озвучила представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Росії Меліта Вуйнович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти