Кім Чен Ина не показують людям: експерт назвав причину

26 квітня 2020, 11:45
Лідер Північної Кореї захворів, бо не з'являється на публіці більше двох тижнів.

Кім Чен Ин, КНДР
Експерт розповів, куди пропав Кім Чен Ин / Reuters

Кім Чен Ин помер, гучно заявили американські ЗМІ з посиланням на джерело у суботу, 25 квітня. Офіційно влада КНДР ніяк не відреагувала на повідомлення про смерть їхнього лідера. На тлі розмов щодо смерті і домислів про те, що насправді сталося з Кім Чен Ином, державні ЗМІ Північної Кореї розповіли про активність лідера республіки. Зокрема, радіостанція КНДР повідомила, що Кім Чен Ин передав подяку робітникам та співробітникам, які допомагали у створенні міста Самчжиен.

Фахівець з Кореї Георгій Буличов має сумніви, що очільник КНДР Кім Чен Ин помер, але підкреслив, що у нього дійсно можуть бути проблеми зі здоров'ям.

Буличов пояснив, що точними відомостями щодо стану північнокорейського лідера володіє дуже обмежене коло людей, і сумнівно, що серед них є журналісти, пише РИА "Новости".

"Начебто ясно, що Кім Чен Ин після 12 квітня переніс якусь процедуру. Судячи з ситуації в країні і за рівнем інформаційного забезпечення, нічого особливого складного, страшного не відбувається", – пояснив експерт.

За словами Буличова, те, що Кім Чен Ин захворів, підтверджує той факт, що він не з'являється на публіці більше двох тижнів, і, можливо, знаходиться не в Пхеньяні.

Разом з тим, експерт наголосив, що на користь цієї версії говорить і те, що влада Північної Кореї нічого не робить для спростування чуток.

"Вони не показують, що він сидить за письмовим столом, наприклад", - пояснив Буличов.

Крім того, експерт особливо відзначив, що все може бути набагато простіше, ніж пишуть ЗМІ.

"Можна шукати конспірологічні теорії, що це робиться спеціально для того, щоб перевірити на вошивість еліту і зарубіжних партнерів. Але я думаю, це дуже складне пояснення. Не видно ознак того, що відбувається щось надзвичайне", - сказав експерт.

читайте такожНа тлі чуток щодо смерті Кім Чен Ина в КНДР розповіли про його активністьНагадаємо, раніше повідомлялося, лікар, який проводив операцію на серці Кім Чен Ину, не зумів закінчити маніпуляції у встановлені терміни, пише японський журнал Shukan Gendai з посиланням на джерело в медичних колах Китаю.

Хірург дуже хвилювався, у нього тремтіли руки. Крім того, у нього не було досвіду подібних операцій на огрядних пацієнтах. В результаті йому потрібно було близько восьми хвилин, за які лідер Північної Кореї "перейшов до вегетативного стану".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти