ФСБ натовпами шле мігрантів до кордону з Фінляндією - The Insider

26 грудня 2023, 18:35
Російська ФСБ контролює потік нелегальних мігрантів, які шукають притулок в Євросоюзі і навмисно його направляє до фінського кордону.
Фінка, мігранти
ФСБ організовує потоки мігрантів до кордону з Фінляндією - The Insider / колаж Главред, фото Lehtikuva і ua.depositphotos.com

Російська спецслужба ФСБ контролює і перенаправляє потік нелегальних мігрантів, які шукають притулок в Євросоюзі. І відправляють їх на фінсько-російський кордон з листопада 2023 року. Про це йдеться в журналістському розслідуванні порталу The Insider.

"Наплив біженців відбувається не просто з відома, а під повним контролем російських силовиків. Також вдалося знайти підтвердження того, що криза на фінському кордоні організований тими ж структурами, що і криза на кордоні Польщі та Білорусі", — пишуть журналісти з посиланням на свої джерела в середовищі контрабандистів.

Один з них, який кілька років тому возив біженців до польського кордону в Білорусі, розповів, що на початку листопада з ним зв'язалися "російські офіцери" і заявили, що тепер Росія теж пропускає мігрантів.

відео дня

Контрабандист заявив, що він сам довозив людей тільки в російську частину кордону, "а далі про них вже піклуються російські прикордонники" — аж до того, що дають їм велосипеди для перетину кордону Фінляндії.

За словами іншого контрабандиста, контроль за трафіком мігрантів починається, як тільки біженці прилітають до Росії — вже в аеропорту їх зустрічає "якийсь полковник і допомагає пройти кордон".

Нагадаємо, 12 грудня уряд Фінляндії прийняло рішення відкрити два пункти пропуску на кордоні з Росією. Прикордонні переходи Ваалімаа та Ніірала відкрилися 14 грудня. Рішення мало діяти до 14 Січня.

6 листопада Фінляндія оголосила про закриття чотирьох прикордонних пунктів, розташованих на сході вздовж кордону з Росією.

30 листопада Фінляндія закрила всі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Росією.

Причиною такого рішення стало збільшення випадків, коли на кордон Фінляндії за сприяння російських прикордонників прибували громадяни третіх країн без документів, які вимагали притулку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти