Есмінець Defender біля берегів Криму: у Путіна звинуватили США в провокації

4 липня 2021, 19:07
Подібні операції плануються у "старших товаришів", заявив Дмитро Пєсков.
HMS Defender
Есмінець Defender / Фото Reuters

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про те, що в США "спланували провокацію" з британським есмінцем Defender у Чорному морі біля Кримського півострова.

"Я думаю, що суть подібних операцій планується все-таки у старших товаришів – все-таки за океаном", – сказав Пєсков в ефірі телеканалу Росія-1.

Він стверджує, що"в даному випадку есмінець був просто інструментом провокації". "І президент (РФ Володимир Путін) пояснив, що так промацуються якісь вузькі місця, слабкі місця в системі відстеження цілісності кордону, в системі реагування і т.д. і т. п. це свідома, добре спланована провокація", - сказав Пєсков.

Він також додав, що Росія "буде жорстко відповідати" на подібні інциденти.

читайте такожВідбиття агресії РФ: Зеленський розповів про потужну зброю України

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти