Експерт пояснив, чому перемовини у США щодо Карабаху приречені на провал

26 жовтня 2020, 05:49
США наразі вдається балансувати між Вірменією та Азербайджаном щодо конфлікту у Нагірному Карабасі, вважає Андрій Бузаров.
Карабах, воєн
Щодо Нагірного Карабаху рішення прийматимуть не США, а Туреччина і Росія - політолог / Reuters

Перемовини у Вашингтоні між США, Вірменією та Азербайджаном щодо встановлення перемир'я в зоні конфлікту у Нагірному Карабасі не увінчаються успіхом. Американці не здатні вплинути на ситуацію, тому що головними геополітичними гравцями у вірмено-азербайджанській збройній конфронтації є Туреччина і Росія.

Такою думкою поділився політолог Андрій Бузаров в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, до вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі в найближчому майбутньому можуть підключитися й інші політичні гравці, а також Організація об'єднаних націй. Однак змін не буде – в цьому конфлікті вирішальне слово за Туреччиною і Росією, але не за США.

"Результат навряд чи буде. США тут не головний гравець, головні Азербайджан і Вірменія, а на геополітичному рівні – Туреччина і Росія", - запевняє політолог, зазначивши, що, незважаючи на союз Вашингтона і Анкари в рамках Північноатлантичного альянсу, Туреччина завжди показувала самостійний підхід щодо реалізації своєї зовнішньої політики.

Наостанок він додав, що Вашингтону наразі вдається балансувати між Вірменією та Азербайджаном і не заявляти про підтримку однієї зі сторін. У той час як Туреччина, Росія і Україна вже визначилися зі своєю політичною позицією.читайте такожСША зробили гучну заяву про перемир'я у Нагірному Карабасі

"Цікава позиція США з цього питання - чи зможуть вони зберігати збалансовану позицію, оскільки і вірменське лобі у США, і азербайджанські зв'язки дуже активні. Американцям поки що вдається балансувати, чого не можна сказать про Туреччину, Росію, Україну", - підкреслив Бузаров.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти