Експерт пояснив перемогу в США прихильників покарання РФ

7 травня 2021, 03:50
Позиція військово-політичного істеблішменту США по відношенню до України єдина, каже Андрій Піонтковський.
Експерт оцінив візит Блінкена в Україну
Ентоні Блінкен / Reuters

У внутрішній боротьбі в Адміністрації президента США Джо Байдена перемогли прихильники захисту України і суворого покарання Москви в разі розширення її агресії, сказав російський політолог Андрій Піонтковський.

Як підкреслив він у коментарі проекту Донбас.Реалії, рішучість США по відношенню до Росії була, і залишається досить твердою,.

Експерт каже, що позиція військово-політичного істеблішменту США завжди була єдиною: і при Дональді Трампі, і при Джо Байдені.

"При Трампі цю картину ускладнював сам Трамп своєю дивовижною прихильністю до пана Путіна. Але військово-політичний істеблішмент (в особі Помпео і того ж міністра оборони) долав цю слабкість, і Україна, як ви пам'ятаєте, отримала летальну зброю", - пояснив він.

Політолог звернув увагу на те, що в адміністрації Байдена присутній колишній держсекретар Джон Керрі.

"(Керрі, - ред.) типовий "Путін-ферштейн", який намагається продавлювати свою політику. Байден намагається з ним рахуватися, тому що Керрі – фронтмен лівого крила Демократичний партії. Ця необхідність зважати на це і позначається в таких застереженнях Байдена як "так, ми будемо жорстко протистояти Путіну, але ми готові співпрацювати з важливих речей", що створює дещо суперечливе враження. Але в цілому рішучість істеблішменту - безперечна. Це не питання співчуття до молодої [української] демократії, це питання нацбезпеки США", - додав Піонтковський.

читайте такожБлінкен відповів на питання про нову зброю для України і попередив РФ

Візит Ентоні Блінкена в Україну:

  • Ентоні Блінкен під час візиту в Київ заявив про непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.
  • Блінкен заявив про важливість прийняття ключових законодавчих актів для зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією та економічних реформ, які посилять демократію та економіку України і забезпечать подальшу євроатлантичну інтеграцію.
  • Державний секретар США Ентоні Блінкен і президент України Володимир Зеленський детально обговорили підтримку у сфері безпеки для посилення захисту України.
  • Блінкен сьогодні заявив, що реформам і боротьбі з корупцією в Україні заважає Росія, олігархи і впливові особи, які переслідують власні інтереси.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти