Колишній розвідник розкрив деталі боротьби Путіна і ФСБ за владу у Росії

22 квітня 2021, 05:33
Володимир Путін особисто вже не вирішує стратегічні питання у РФ, вважає Юрій Швець.
Путина
У Кремлі йде війна нервів, проте Путін наразі перемагає - Швець / Reuters

У Кремлі за владу у Росією йде протистояння двох угруповань, одне з них представляє президент Володимир Путін, інше - вище керівництво ФСБ і Микола Патрушев. Поки що боротьба йде на рівні нервів і Путіну вдалося перевести силовиків на другий план. Однак російський президент вже не займається вирішенням стратегічних планів держави. Про це заявив колишній розвідник Юрій Швець.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що у Кремлі йде протистояння між Путіним і групою силовиків, які хочуть прийти йому на зміну у владі. На думку розвідника, це ключові керівники ФСБ, на чолі яких Микола Патрушев.

"Війна вже йде, але це наразі війна нервів, причому вона має багатовимірний характер. Проблема може бути не тільки у ставленні Росії до України і навпаки, частина подій, що відбуваються таїться у внутрішній боротьбі влади у Кремлі між двома угрупованнями. Одна з них – це Путін, який стає все гірше і гірше, у тому числі і психічно. А друга - група, яка хоче прийти йому на зміну. Це вище керівництво ФСБ, силовиків на чолі з Патрушевим. Путін з Шойгу з'їздив в тайгу, вони поговорили і продемонстрували опонентам, перш за все ФСБ, що "ми теж могьом, якщо що, виведемо армію", - стверджує Швець.читайте такожУ Німеччині відреагували на слова Путіна про "червоні лінії" для Заходу

Як вважає він, наразі Путіну вдалося змістити групу ФСБ на другий план. Однак наразі глава держави не вирішує стратегічних питаннь управління країною. У врегулюванні ключових питань задіяні Пєсков і Патрушев.

"Хоча і Путін не той, він наразі в основному займається проблемами сміття, куди подіти конфісковану деревину, займається молодими поетами і письменниками. А стратегічними питаннями займається його прессекретар Пєсков, від його імені дає інтерв'ю, і Патрушев", - підкреслив колишній розвідник Юрій Швець.

Володимир Путін Новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти