Боррель виступив з різкою заявою на адресу Росії і анонсував нові санкції

9 лютого 2021, 21:37оновлено 9 лютого 2021, 22:20
Євросоюз у лютому ініціює нові санкції проти Росії.
Боррель виступив з різкою заявою на адресу Росії і анонсував нові санкції
Боррель знову закликає ввести проти Росії нові санкції / Reuters

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель знову закликає запровадити проти Росії нові санкції за гібридну агресію, а російську владу назвав авторитарною.

За його словами, після спілкування з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим йому стало зрозуміло, що Москва не налаштована на конструктив в питанні дотримання прав людини і заявив, що Європейський союз почне підготовку нових санкцій проти Росії вже в лютому, а фінальне рішення може бути прийнято навесні.

"Країни - члени вирішать, якими будуть наступні кроки, але так, вони можуть включати санкції. І я висуну конкретні пропозиції, користуючись правом ініціативи, як верховний представник ЄС", - заявив Боррель і додав, що ЄС повинен зробити рішучі дії проти дезінформації, кібератак та інших можливих гібридних викликів з боку РФ.

При цьому головний дипломат Європейського Союзу вважає, що потрібно "зберегти простір для офіційного спілкування" з Москвою, щоб уникати постійних конфронтацій.

читайте такожБоррель різко висловився на адресу Росії після свого візиту до Москви

У свою чергу він вважає, що путінський режим стає все більш авторитарним, який проявляє нетерпимість до демократії.

"Нинішня структура влади в Росії, яка об'єднує корисливі економічні інтереси, військовий і політичний контроль, не залишає можливостей для демократичного верховенства права", – резюмував Боррель.

Також представник ЄС додав, що головною метою його візиту до Москви було обговорення з російськими представниками стану складних двосторонніх відносин між ЄС і Росією, які залишалися напруженими протягом декількох років, але офіційна Москва не захотіла скористатися цією можливістю для встановлення конструктивних відносин з ЄС.

читайте такожУ Брюсселі розповіли, чому відносини Європи і РФ зайшли в глухий кут

Санкції ЄС проти Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти