Лукашенко звинуватив своїх громадян у захворюванні на уханьську заразу

13 квітня 2020, 14:53
Президент Білорусі заявив, що люди, які потрапили в лікарні з діагнозом COVID-19, "опустили руки і перестали боротися за своє життя".
Лукашенко
Лукашенко звинуватив громадян у захворюванні на Ковід-19 / Reuters

У Білорусі станом на 13 квітня померли 29 осіб з коронавірусом, загальна кількість інфікованих COVID-19 за весь час зросла до 2919, свідчать дані міністерства охорони здоров'я.

Але ці цифри анітрохи не лякають лідера країни Олександра Лукашенка. Президент Білорусі з самого початку пандемії сміється над уханьською заразою і роздає поради, як протистояти хворобі. Зокрема, Лукашенко радив своїм громадянам частіше бувати на свіжому повітрі, сидіти біля багаття, багато працювати в полі, їсти якомога більше жирної їжі, зокрема, сметанне масло.

Але, судячи з усього, Лукашенко не збирається зупинятися на досягнутому. Тепер він заявив, що люди, які потрапили в лікарні з діагнозом COVID-19, "опустили руки і перестали боротися за своє життя".

Зазначимо, як пишуть ЗМІ, про це Лукашенко заявив на зустрічі з очільником своєї адміністрації, міністром охорони здоров'я і спікером верхньої палати білоруського парламенту.

Лукашенко подякував лікарям, які борються з китайським вірусом в білоруських лікарнях, але при цьому назвав те, що відбувається "коронавірусним психозом" і звинуватив заражених у небажанні протистояти COVID-19.

читайте такожБілорусь швидко летить прямо в "пащу" коронавірусу: за добу багато хворихНагадаємо, раніше повідомлялося, за останню добу в Росії уханьский вірус підчепили 2558 людей. Також стало відомо, що Ковід-19 вбив 18 осіб за цей же час, при цьому 10 з них – у столиці.

Всього станом на ранок понеділка, 13 квітня, в Росії зареєстровано 18 328 випадків коронавірусу у 82 регіонах. Всього уханьська зараза вбила 148 жителів Росії, перемогли хворобу 1470 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти