Брехлива пошесть: європейців закликали не планувати відпустку влітку

12 квітня 2020, 14:14оновлено 12 квітня 2020, 15:05
За словами голови Єврокомісії, вакцина від коронавірусу може з'явитися ближче до кінця року.
Урсула фон дер Ляйєн
Урсула фон дер Ляйєн закликала громадян не планувати відпустку на літо / Фото: REUTERS

Плани на весну практично у всіх громадян Європи, і не тільки Європи, розвалилися. Принаймні, чимало людей скасували відпустки. Всі надії на тепле літо. Люди мріють про те, що карантин через пошесть закінчиться з приходом сонячних днів.

Але очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн закликала людей не планувати літню відпустку. А все тому, що ніхто не може дати достовірний прогноз щодо коронавірусу на липень і серпень.

"Раджу почекати з такими планами. Поки ніхто не може робити достовірні прогнози на липень і серпень", - сказала єврочиновниця, пише Bild am Sonntag.

Крім того, Ляйєн уточнила, що обмеження на відвідування будинків престарілих можуть бути продовжені і в наступному році.

За словами голови Єврокомісії, вакцина від коронавірусу може з'явитися ближче до кінця року.

читайте такожКоронавірус в Україні і світі: скільки людей померли і захворіли на 12 квітняНагадаємо, раніше російський вірусолог Кирило Шаршов заявив, що уханьська зараза стане сезонним відносно нешкідливим явищем.

"Цілком можливо, що цей вірус стане сезонним. Будь-яке респіраторне зараження йде хвилеподібно. Як приклад можна навести "свинячий грип", який у 2009 році дуже швидко вразив усю земну кулю і перетворився на відносно нешкідливий сезонний вірус", - уточнив експерт.

Учений підкреслив, що влітку пандемія коронавірусу ослабне.

"Ризикну припустити, що на початку літа поширення вщухне. Але в помірній формі повториться в жовтні—листопаді!", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти