Світло в кінці тунелю: в Італії настав переломний момент у боротьбі з епідемією

23 березня 2020, 23:51оновлено 24 березня 2020, 02:16
Кількість інфікованих і загиблих почала знижуватися.
Італія
Італія пережила страшний пік епідемії / Фото: REUTERS1

В Італії офіційно заявили про незначну позитивну динаміку в боротьбі з епідемією коронавіруса, охарактеризувавши це, як "появу світла в кінці тунелю".

Як йдеться в щоденній статистиці, оприлюдненій італійським департаментом цивільного захисту, протягом останньої доби в Італії від коронавіруса померла 601 особа, у попередню добу повідомлялося про 651 загиблого, а на піку захворювання фіксувалося майже 800 летальних випадків.

За останню добу італійська влада зареєструвала 4789 нових заражень коронавірусом, зростання склало 8,1%. У той же час днем раніше число діагностованих хворих збільшилося на 5560 осіб, ще раніше – на 6557 людей. Загалом з початку епідемії вилікувалися 7 432 особи, з них 408 видужали протягом останніх діб.

читайте такожВ Італії 99% жертв коронавіруса були серйозно хворі – BloombergВ Ломбардії, яка стала трагічним епіцентром епідемії, 23 березня стало першим днем, коли зменшилась кількість госпіталізацій. Як заявив регіональний радник з питань соціального забезпечення Джуліо Галера, сьогодні госпіталізовано 9266 осіб, у той час як вчора їх було 9 439, загалом, сьогодні було на 173 госпіталізованих менше.

"Сьогодні підтверджується тенденція на спад, - заявив Джуліо Галера, - Ми можемо сказати, що це перший позитивний день. Ще не час святкувати перемогу, але ми нарешті бачимо світло в кінці тунелю".

Всього в Італії налічується 50 418 людей, заражених коронавірусом. З них понад 26 тисяч пацієнтів лікуються вдома і знаходяться в ізоляції, а іншим знадобилася допомога в умовах стаціонару або реанімації.

Як відомо, 19 березня Італія випередила Китай за кількістю загиблих від вірусу.

Раніше в італійській провінції Бергамо від коронавіруса COVID-19 померла українка родом зі Львівської області. Про це повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти