У НАТО думають дати Україні нову зброю і навчати солдатів за кордоном - Bloomberg

10 квітня 2022, 20:21оновлено 10 квітня 2022, 20:57
792
На певному етапі у східних союзників НАТО почали закінчуватися запаси радянського виробництва.
НАТО
/ Reuters

Північноатлантичний оборонний альянс може допомогти Україні перейти на більш сучасну зброю НАТО.

З такою ініціативою виступили окремі союзники України на Заході, які хочуть допомогти нашій країні в розпал війни з Росією, враховуючи перспективу, що вона може затягнутися на місяці або навіть роки, пише Bloomberg.

Відзначається, що до цього країни відмовлялися від поставок передового озброєння, щоб уникнути необхідності вчити українську армію ним користуватися.

У той же час на певному етапі у східних союзників НАТО почали закінчуватися запаси радянського виробництва.

Нова допомога НАТО: що відомо

При цьому деякі союзники можуть почати підготовку українських солдатів за межами України, щоб вони могли підтримувати і використовувати передове озброєння. Про це виданню розповіли джерела, поінформовані про дискусії між країнами G7 і НАТО. За словами одного зі співрозмовників видання, мета полягає в тому, щоб допомогти Україні поступово перейти до стандартів західного оборонного Альянсу.

Разом з тим країни-учасниці НАТО намагаються забезпечити українську армію іншою зброєю, щоб допомогти їй стримати російський наступ на сході.

Додамо, що нова зброя, яку планують надіслати союзники, може не відразу допомогти відбити новий великий наступ Росії на сході України.

Раніше президент України Володимир Зеленський у зверненні до лідерів країн НАТО заявив, що Україні потрібна військова допомога без обмежень, оскільки Росія застосовує проти українців весь свій військовий арсенал.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти