Мобілізація: Польща допоможе повернути військовозобов'язаних в Україну

29 серпня 2024, 01:37
474
Україна працює над тим, щоб повернути з-за кордону військовозобов'язаних чоловіків.
Мобілізація: Польща допоможе повернути військовозобов'язаних в Україну
Михайло Подоляк та Анджей Дуда / колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія

З огляду на те, що законодавство інших країн не дозволяє примусово повертати українців з-за кордону, влада України шукає шляхи аби додому вернулись військовозобов'язані чоловіки. У цьому питанні вирішила допомогти Польща. Про це наголосив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтервʼю Новини.LIVE.

"Польща готова допомогти. Вона навіть почала там цей рекрутинговий проєкт, добровільно. Ми примусово цього не можемо зробити, тому що законодавства інших країн чіткі - якщо людина звернулася, отримала притулок чи ще якось легалізована на території цієї країни, ніхто примусово її відправляти на війну не буде", - сказав він.

Крім того, Подоляк заявив, що рекрутингові агентства на території інших країн працюють, але це достатньо довгий та трудомісткий процес, який повинен розвиватися.

відео дня

"Але це вже добре, що є такі майданчики, де ти можеш прийти. Особливо важливо для тих, хто хоче легалізуватися – не всі ж виїхали законно, особливо на початках війни. Сьогодні є певна зміна законодавства щодо регуляції мобілізаційних процесів в Україні. Безумовно, багатьом треба легалізуватися. Хтось буде йти через легалізацію, тому що хтось думає про своє майбутнє, про свою сімʼю і так далі. Знову ж таки, питання в тому, що багатьом страшно, але дехто цей страх перемагає. І це процес", – резюмував він.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоб військовозобов'язані чоловіки повернулись в Україну, але без примусу, а добровільно.

Мобілізація в Україні
Мобілізація в Україні / інфографіка: Главред

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, що народний депутат Юрій Камельчук заявив, що в найближчий час такі структури, як ТЦК можуть бути реорганізовані, або ж їх взагалі скасують.

Раніше стало відомо, що вже з вересня військовозобов'язаним будуть вручати повістки по-новому.

Повідомлялось, що офіцер 13 бригади НГУ "Хартія" Євгеній "Гром" Громадський вважає, що потрібно мобілізовувати чоловіків від 18 років, бо ці воїни є "найефективнішими" у бою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти