Журналістам каналів 112 Україна, Zik і NewsOne анульовано акредитацію до Ради - ЗМІ

13 лютого 2021, 09:03оновлено 13 лютого 2021, 10:19
До Верховної Ради України більше не зможуть потрапити журналісти трьох телеканалів, проти яких запроваджено санкції на 5 років. Їх акредитацію анульовано.
Верховна Рада
Журналістам каналів 112 Україна, Zik і NewsOne анулювали акредитацію в Раду / УНІАН

Усім журналістам телеканалів "112 Україна", Zik і NewsOne, які потрапили під санкції РНБО в Україні, анульовано акредитацію до Верховної Ради.

Про те, що акредитації журналістів заблокованих телеканалів, які пов'язують з Віктором Медведчуком, більше недійсні, повідомляє видання Страна з посиланням на джерело.

Водночас народний депутат з фракції Голос Роман Лозінський на своїй сторінці у Facebook теж заявив про позбавлення журналістів акредитації.

"У медведчуковських смітників забрали акредитацію на ведення журналістської діяльності у стінах Верховної Ради!",- висловився Лозинський і нагадав, що минулого тижня звернувся до спікера ВР Дмитра Разумкова і голови апарату ВРУ Михайла Теплюка з вимогою скасування акредитації для Zik, Newsone i 112.

Журналістам каналів 112 Україна, Zik і NewsOne анульовано акредитацію до Ради - ЗМІ

Зазначимо, напередодні народні депутати запропонували тимчасово зупинити акредитацію для роботи у Верховній Раді журналістів телеканалів "112 Україна", Zik і NewsOne. У парламенті зареєстровано відповідний проєкт постанови про застосування обмежувальних заходів щодо заборонених каналів.

Серед авторів проєкту багато депутатів з фракції Європейська Солідарність - Ірина Геращенко, Ірина Фріз, Володимир В'ятрович, Микола Княжицький, з фракції Голос - Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська з групи за майбутнє - Ігор Гузь.

Санкції проти телеканалів - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти