Візьмуть в оперативне оточення: полковник ЗСУ розкрив сценарій звільнення Криму

14 грудня 2022, 07:30оновлено 14 грудня 2022, 10:04
Кораблі ЧФ в бухтах Криму можуть "ловити і топити" ЗСУ, впевнений Роман Світан.
Роман Світан, ЗСУ, війна в Україні
Роман Світан спрогнозував варіант звільнення Криму / колаж фото з особистого архіву Романа Світана, 1 ОБрСпН імені Івана Богуна

Крим звільнятиметься від російської окупації військовим шляхом, заявив військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

"Йому не пощастило набагато більше, ніж правобережжю Херсонщини. За Крим будуть бої, через те, що російські війська будуть виконувати завдання оборони", - сказав він в ході чату в Главреді.

Військовий експерт каже, що Крим набагато простіше деокупувати, ніж ту ж Херсонську область: "Сам по собі Крим, особливо після руйнування Кримського мосту, опиниться в оперативному оточенні. І далі справа часу, поки росіяни не використають всі свої армійські запаси в Криму".

Він упевнений в тому, що кораблі ЧФ в бухтах Криму можуть "ловити й топити" ЗСУ.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

"Такого роду рух обов'язково буде супроводжуватися проходженням фронту по всьому Криму. Тому Криму в цьому сенсі не пощастило", — зазначив полковник запасу.

"З Криму доведеться йти всім росіянам і всім тим, хто отримав російські паспорти. Їм там буде дуже небезпечно перебувати, адже весь Крим буде зоною військових дій. Повинна бути евакуація, і нею повинні займатися окупаційні війська. Швидше за все, росіяни повинні будуть посадити людей на кораблі та вивезти їх з півострова. При проходженні фронту мирному населенню краще не залишатися, тим більше в Криму, де досить складна специфіка місцевості, а, відповідно, буде специфічним і рух фронту", — додав Світан.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк натякнув, що захоплений Росією в 2014 році кримський півострів може повернутися в Україну вже через півроку. Чиновник планує через 6 місяців включитися в ефір з Ялти. На думку Подоляка, Крим повинен бути звільнений військовим шляхом.

У свою чергу радник ОП Олексій Арестович також вважає, що Крим може бути звільнений через півроку. Окупаційним військам Росії буде складно утримати півострів.

Додамо - український військовослужбовець Юрій Касьянов вважає, що Крим повернеться до складу України, ймовірно, після наступу ЗСУ або дипломатичного діалогу вже з новою російською владою. При цьому окупанти можуть добровільно покинути Кримський півострів у разі руйнування логістики.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти