Соціологи з'ясували, скільки українців схвалюють дії Зеленського

20 травня 2020, 11:07
За час карантину рівень схвалення дій влади дещо зменшився.

Зеленський
Дії Зеленського схвалюють 47% українців / УНІАН

Київський міжнародний інститут соціології з'ясував, дії яких органів влади найбільше підтримують українці. Виявилося, що за час карантину рівень схвалення дещо зменшився.

Зокрема, оцінюючи дії органів влади у квітні-травні 2020 року, 47% українців відповіли, що схвалюють дії і заяви президента Володимира Зеленського. У квітні таких був 51%, в березні - 52%. При цьому 37% респондентів не схвалюють дії і заяви президента (у квітні - 35%, в березні - 27%).

відео дня

Рівень підтримки дій Кабінету міністрів також знизився: схвалюють уряд 24% опитаних (26% в квітні, 25% - у березні); 61% - не схвалюють (37% у квітні, 32% - у березні).

Крім того, 22% українців схвалюють дії Верховної Ради (25% у квітні, 21% - у березні). При цьому 65% не схвалюють дії парламенту (54% у квітні, 53% - у березні).

Соціологи також з'ясували, що половина українців - 51% - вважають, що влада досягла успіху у протидії епідемії коронавірусу, 41% - дотримується думки, що дії влади були неуспішними.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 14 по 17 травня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assistedtelephoneinterviews) на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. В ході опитування проведено 2000 інтерв'ю.

Як повідомляв Главред, за даними останнього дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг, якби вибори президента України відбулися в середині травня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 39,3% громадян (серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти