Символіка дивізії СС Галичина визнана нацистською - В'ятрович програв суд

27 травня 2020, 14:05оновлено 27 травня 2020, 15:51
Суд визнав дії Інституту Нацпам'яті незаконними, вважає народний депутат Бужанський.
Нову заяву В'ятровича викликало скандал
В'ятрович програв суд у справі щодо символіки дивізії СС Галичина / УНІАН

У середу, 27 травня, народний депутат України, член фракції Слуга народу Максим Бужанський повідомив, що Київський окружний суд виніс рішення у справі щодо визнання символіки дивізії СС "Галичина" нацистською.

"Друзі, Перемога! Дуже велика Перемога справедливості, здорового глузду і закону. Щойно суд виніс рішення по справі щодо визнання символіки есесівської дивізії Галичина - нацистською!", - написав нардеп у своєму Telegram-каналі.

За його словами, дії Інституту Нацпам'яті визнали незаконними, так само як і демонстрацію символіки 14-ї дивізії ваффен-СС Галичина.

відео дня

"Чудовий фінал до 75-ї річниці Перемоги над нацизмом. Висловлюю величезну подяку і повагу позивачу, адвокату, суддям і всім, хто домігся цього рішення!", - додав Бужанський.

Символіка дивізії СС Галичина визнана нацистською - В'ятрович програв суд
Символіка дивізії СС Галичина визнана нацистською - В'ятрович програв суд

Водночас Володимир В'ятрович теж висловився щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва.

"В оприлюдненому рішенні суду немає нічого про те, чи є символіка дивізії "Галичина" символікою націонал-соціалістичного тоталітарного режиму. Суд вирішив, що УІНП не мав відповідати на звернення громадянина щодо приналежності цієї символіки до нацистської.

Хоча як УІНП як центральний орган виконавчої влади міг не надати відповіді громадянину, для мене залишається загадкою", - пояснив В'ятрович на своїй сторінці у Фейсбуці.

Символіка дивізії СС Галичина визнана нацистською - В'ятрович програв суд

читайте такожНа допит: В'ятрович отримав повістку у справі про крадіжку грошей на форумі щодо ГолодоморуНагадаємо, раніше нардепа від фракції Європейська солідарність (і екс-очільника Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича викликали в суд через "нацистську" символіку дивізії СС Галичина. Окружний адміністративний суд столиці України призначив засідання на середу, 27 травня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти