Візит Блінкена в Україну: експерт пояснив сигнал Вашингтона Путіну

8 травня 2021, 04:30
Візит держсекретаря США в Україну послав чіткий меседж Москві, впевнений Костянтин Бондаренко.
Зеленський, Блінкен
Володимир Зеленський і Ентоні Блінкен / Фото Reuters

Візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва свідчить про те, що Вашингтон повертається до тих процесів і позицій, які спостерігалися в 2014-2016 роках.

Як пише в матеріалі на Главреді керівник Фонду Українська політика, політолог Костянтин Бондаренко, США почали гру з Росією і ведуть її методом батога і пряника.

"Візит Блінкена до Києва за місяць до зустрічі Байдена і Путіна – цікавий нюанс, який свідчить про те, що йде ревізія нинішнього стану речей в Україні", - вважає експерт.

Він упевнений в тому, що візит Блінкена в Україну послав чіткий сигнал Москві про те, що Україна відтепер – це американська територія і сфера національних інтересів Штатів.

Політолог звернув увагу на слова Блінкена про те, що поки немає чітких термінів візиту президента США Джозефа Байдена в Україну.

"Однак він прив'язав ці терміни до того моменту, коли в Україні продемонструє успіх у боротьбі з корупцією та інших сферах, що цікавлять США. Таким чином, візит Байдена до Києва стане свого роду подарунком, якщо Україна впорається з домашнім завданням", - додав Бондаренко.

читайте такожБлінкен відповів на питання про нову зброю для України і попередив РФ

Візит Ентоні Блінкена в Україну:

  • Ентоні Блінкен під час візиту в Київ заявив про непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.
  • Блінкен заявив про важливість прийняття ключових законодавчих актів для зміцнення верховенства права, боротьби з корупцією та економічних реформ, які посилять демократію та економіку України і забезпечать подальшу євроатлантичну інтеграцію.
  • Державний секретар США Ентоні Блінкен і президент України Володимир Зеленський детально обговорили підтримку у сфері безпеки для посилення захисту України.
  • Блінкен сьогодні заявив, що реформам і боротьбі з корупцією в Україні заважає Росія, олігархи і впливові особи, які переслідують власні інтереси.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти