Відбудова мосту, який обвалився на Львівщині, розпочнеться у максимально короткі терміни – Укравтодор

4 травня 2021, 12:24
Об'єкт у 2020 році було включено до списку Нацпрограми відновлення мостів.
Відбудова мосту, який обвалився на Львівщині, розпочнеться у максимально короткі терміни – Укравтодор
Укравтодор пообіцяв, що на Львівщині скоро почнуть відбудовувати міст, який обвалився / business.ua

Проєкт відбудови мосту через річку Західний Буг, який обвалився 3 травня, вже найближчим часом буде готовий, після цього буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Йдеться про міст поблизу села Гайок Кам’янка-Бузького району на Львівщині, якому 61 рік. Мостовий перехід є частиною автомобільної дороги Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. Його було збудовано у 1960 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Унаслідок обвалу, який трапився 3 травня, ніхто не постраждав.

Як повідомили в Укравтодорі, понад 5 років штучна споруда перебувала у передаварійному стані. Минулого року міст було включено до списку Нацпрограми відновлення мостів – реконструкція переходу була запланована на цей рік. Роботи мали розпочатися вже у найближчі місяці.

відео дня

"Минулого року ми вже мали ситуацію, в якій через обвал мосту були вимушені оперативно будувати новий. Йдеться про міст через річку Чортомлик на трасі Н-23 Кропивницький – Запоріжжя у Дніпропетровській області. За 7 місяців переправу було повністю відновлено. Аналогічно буде реконструйовано переправу через Західний Буг: оперативно та якісно", – запевнили у відомстві.

Наразі дорожники організували об'їзд аварійного місця. Якщо їхати у напрямку зі Львова, то слід доїхати до міста Кам'янко-Бузька, там повернути ліворуч і поїхати у напрямку міста Великі мости. Далі дорогою Р-15 до міста Червоноград, а звідти дорогою Т-14-10 до міста Радехів. У зворотному напрямку діє аналогічна схема руху.

Відбудова мосту, який обвалився на Львівщині, розпочнеться у максимально короткі терміни – Укравтодор

Масштабне обстеження мостового господарства на початку 2020 року показало, що негайного ремонту потребують 895 штучних споруд по всій Україні. З них 169 – вже у передаварійному стані. Основна причина такого результату – відсутність належного фінансування й ігнорування проблеми десятиліттями.

"Власне тому вже у квітні 2020 року за ініціативи Президента України стартувала Національна програма відновлення мостів. ЇЇ ціль – оновити майже 1400 штучних споруд до 2025 року", – нагадали в Укравтодорі.

У 2020 році у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" було оновлено і побудовано 158 штучних споруд. План на цей рік – мінімум 160 штучних споруд. Для порівняння – у 2018-2019 роках оновлювалося лише 30-40 по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти