В Україні заборонили ввезення трьох дитячих книг за пропаганду Росії

23 жовтня 2020, 11:56
Державний комітет телебачення і радіомовлення не дав дозвіл на ввезення книг з Росії.
В Україні заборонили ввезення трьох дитячих книг за пропаганду Росії
Держкомтелерадіо заборонило ввозити в Україну три дитячі книги з РФ / pixabay. com

В Україні заборонили ввезення трьох дитячих книг, що містять пропаганду держави-агресора Росії. Як повідомили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення комітет відмовив ПП "Видавництво "Махаон-Україна" у ввезенні на територію України з метою поширення книг російського видавництва "Азбука-Аттікус".

Рішення прийнято на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо.

Повідомляється, що дитяча книга "Транспорт" серії "Розвиваємо малюка", презентує російський танк і комуністичну символіку.

Книга "Скарбничка безцінних знань: Винаходи, факти, відкриття" глава про перших супутниках Землі і освоєнні космічного простору за часів СРСР ілюструється державним прапором Росії, що вводить в оману дітей і приписує державі-агресору чужі заслуги.

Книга під назвою "А чому небо блакитне?" пропонує дітям "пізнавати світ через призму реалій, міфів і символів держави-агресора".

"Окремі її сторінки присвячені великому опису російського державного прапора, який, за інтерпретацією авторів, символізує і благородство, і чесність, і мужність, і ще велика кількість достоїнств. Такий пропагандистський стиль книги не відповідає дійсності, де Росія захопила Крим, розв'язала війну на Донбасі і вбиває українців", — заявляють в Держкомтелерадіо.

Як раніше повідомляв Главред, глава Українського інституту книги Олександра Коваль заявив, що Україні потрібно позбутися від радянських книг в бібліотеках.

Нагадаємо, наприкінці 2016-го Петро Порошенко підписав закон, що обмежує ввезення до України "іноземної продукції антиукраїнського змісту". З 2017-го року для ввезення в Україну будь-якої друкованої продукції необхідно отримувати дозвіл Держкомтелерадіо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти