В Україні почали вводити графіки вимкнення водопостачання через дефіцит води

12 липня 2024, 20:55
2377
Серйозний дефіцит води виник через тривалі відключення світла та спеку.
Александр Маркушин, Ирпень, вода
У Ірпені ввели графіки вимкнення водопостачання / Колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay

В Україні через сильну спеку та дефіцит води почали вводити графіки вимкнення водопостачання. Про такі нововведення вже заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

У Ірпені критично впав тиск у мережі водопостачання через довготривалі відключення електроенергії. Тому місто ввело стабілізаційні графіки:

  • з 17:00 до 22:00 – вода матиме достатній тиск;
  • з 22:00 – вода подаватиметься із заниженим тиском (на верхніх поверхах можлива її повна відсутність) – аби встигнути наповнити резервуари на наступну добу.

Мер міста зазначив, що проблема також посилилась не лише через спеку, а й через те, що Київ удвічі зменшив подачу води до Ірпеня.

відео дня

"Наші комунальні служби в екстреному режимі весь тиждень. Перепідключаємо живлення, об’єднуємо подачу електроенергії до кількох свердловин одночасно. Але для повного повернення тиску потрібна робота одночасно усіх свердловин та додаткові кошти на паливо для генераторів – виділення цих коштів передбачено вже на наступній сесії", - написав Маркушин.

Він зазначає, що критична інфраструктура водоканалу, яка відповідає за подачу води у водопровідну мережу міста, має потужні генератори і працює безперебійно. Водночас нині немає можливості забезпечити генераторами всі відключені свердловини (60) та контролювати їхню роботу.

Відключення світла та ситуація з енергетикою в Україні - останні новини

Нагадаємо, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що ситуація з електропостачанням в Україні покращиться в серпні завдяки плановим ремонтам енергоблоків атомних електростанцій та зміні погодних умов.

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко прогнозує, що відключення світла взимку за базовим сценарієм триватимуть 12 годин на добу.

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький зазначив, що у деяких регіонах України планують скасувати відключення електропостачання. Це стосується територій, які перебувають біля лінії фронту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти