В Україні можуть закрити центри вакцинації: лікар назвав причину

22 серпня 2021, 23:51
У разі зараження людини на COVID - 19, щеплення втрачає сенс, а ще може стати причиною додаткових побічних реакцій.
Вакцинація
Центри вакцинації можуть тимчасово закрити / УНІАН

Компанія з вакцинації у нашій країні може незабаром бути припинена через сплеск захворюваності через 4-6 тижнів. У тому випадку, якщо центри вакцинації працюватимуть, пацієнтам слід буде обов'язково здавати тест на коронавірус

"Активної вакцинальної кампанії ми будемо мати ще 4-6 тижнів, а далі не виключено, що нам доведеться її згорнути у зв'язку із загостренням ситуації", - попередив лікар-інфекціоніст Віктор Петров в ефірі Обозревателя.

Як пояснив медик, прищепна кампанія завжди проводиться в умовах благополучної епідеміологічної ситуації, а не в ситуації сплеску захворюваності. За його оцінками, до такого сплеску залишилося декілька тижнів.

"Час у нас зараз золотий, його потрібно використовувати максимально ефективно. Ми повинні використовувати його для того, щоб прищепитися, а не чекати біля моря погоди, поки ми всі перехворіємо", – підкреслив він.

Петров припустив: якщо центри вакцинації продовжать функціонувати в таких умовах, виникне потреба в тестуванні тих, хто захоче отримати щеплення, оскільки істотно підвищиться ризик того, що людина може бути заражена коронавірусом.

"Ми не будемо знати, хто з людей інфікований, а хто ні. Тому додатково доведеться організовувати тестування перед щепленням. Навіть якщо людина буде відчувати себе досить добре на момент щеплення, перед тим як прищеплювати, слід зробити антигенний тест або попросити у нього результат ПЛР-тестування. Оскільки, якщо епідеміологічна ситуація загостриться, виникне небезпека того, що ми можемо прищеплювати людей, які вже будуть інфіковані коронавірусом", – пояснив лікар.

Він розповів, що в разі зараження людини COVID-19 щеплення втрачає сенс, а ще може стати причиною додаткових побічних реакцій.

"Ті, хто не прищеплюється зараз, ризикують мати відстрочене щеплення у зв'язку або з хворобою, або з тим, що ми не будемо мати гарантій безпеки середовища від коронавірусу", – підкреслив медик.

Вакцинація від коронавірусу - про що раніше писав Главред:

Останні наукові дослідження показали найбільшу ефективність від Дельта-штаму коронавірусу двох вакцин-Pfizer і Moderna. Вони-кращої якості, заявив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони, академік НАН України Сергій Комісаренко.

Український уряд зареєстрував вакцину від COVID-19 виробника Johnson & Johnson.

У МОЗ агітують українців активніше робити щеплення від коронавірусу - цього разу глава відомства Віктор Ляшко пообіцяв роздавати безкоштовні квитки на святковий концерт на НСК "Олімпійський".

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що привілеї для щеплених українців вводитимуть тільки, коли в країні вакцинують 50% населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти